Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
06.02.15: Med klimaændringer, øget industriel aktivitet og befolkningspres, står den globale fødevareindustri over for store problemer, både når det gælder adgang til vand og en god vandkvalitet. Derfor etablerer en række svenske virksomheder i fødevare- og drikkevareindustrien nu et netværk, der ønsker at bruge vand mere ansvarligt i forsyningskæden og i deres egen produktion. Netværket ledes af Swedish Water House, under Stockholm International Water Institute (SIWI).
Læs mere
06.02.15: Med det klare mål at femdoble forretningen i Australien indgår Arla nu et joint venture med landets største osteimportør, F. Mayer Imports. Det danske mejeriselskab er allerede på det australske marked med Castello oste, og nu skal partnerskabet bringe Arla videre på et marked, hvor forbrugerne i stigende grad efterspørger fødevarer, der byder på kvalitet, madkultur og godt håndværk.
05.02.15: Produktionen af slagtefjerkræ buldrer derudaf - bare ikke i Danmark. Lange sagsbehandlingstider og en skrap dansk fortolkning af EU-regler er ifølge Erhvervsfjerkræsektionen under Landbrug & Fødevarer to af årsagerne. Organisationen opfordrer derfor til politiske initiativer.
04.02.15: Miljøminister Kirsten Brosbøl vil komme madspild på institutioner og i private virksomheder til livs. Nu skal et hold af madspildsjægere hjælpe storkøkkener og kantiner med at undgå, at god mad ender i skraldespanden.
06.02.15: Når Fruit Logistica 2015 i eftermiddag lukker dørene efter tre hektiske dage i Berlins Messecenter, forventer arrangøren, at man kan notere at besøgstallet er steget - ganske som antallet af udstillere er det, og som produktionen på verdensplan, i EU og på det tyske hjemmemarked er det.
04.02.15: Risikoen for at blive få en fødevarebåren infektion fra frisk frugt og grønt er højest ved indtag af bær, salat, spirer, tomat og melon. Det viser en risikorangering af sygdomsfremkaldende mikroorganismer i frisk frugt og grønt, som DTU Fødevareinstituttet har foretaget for Fødevarestyrelsen. Rangordningen kan bruges til at prioritere tiltag, der skal styrke fødevaresikkerheden.
06.02.15: Den sydkoreanske virksomhed Sunforest Co. Ltd. har meldt sig på markedet med en bærbar enhed, der kan afgøre om en frugt er moden, mens den stadig hænger på træet. Enheden har fundet vej til Fruit Logistica-messen, som i disse dage løber af stablen i Berlin, og til den tilhørende konkurrence FLIA, som afholdes hvert år i forbindelse med messen.
06.02.15: Flere hundrede besøgende på den Internationale Süsswarenmesse i Köln, ISM, benyttede lejligheden til at tage del i afstemningen om, hvilke produktinnovationer, der skulle placeres i toppen af messens ”New Product Showcase”. De tre vindere, der tirsdag blev præsenteret, dækker tre forskellige kategorier.
05.02.15: Som del af sin målsætning om kun at forhandle ansvarligt producerede fisk og skaldyr vil Dansk Supermarked fremadrettet kun sælge ASC-mærkede kæmperejer. Det oplyser koncernen, som slår fast, at fra uge 17 kommer der ikke flere varmtvandsrejer på hylderne i Bilka, Føtex og Netto, medmindre de bærer det lille, turkise ASC-mærke, der er en certificeringsordning for opdrættede fisk og skaldyr.